ONDERHOUD

credits     laatste nieuws     sitemap

cup III velgen voor de S4

Wil je je 928 eenvoudig mooier maken? Koop dat nieuwe velgen. Je hoort dit wel vaker en eerlijk gezegd, is het grotendeels waar. De impact van nieuwe velgen is namelijk groot en de upgrade is relatief eenvoudig. Nieuw plaatwerk is tenslotte veel duurder en veel ingewikkelder uit te voeren.
Als je de markt mag geloven dat zijn Cup I velgen te gewoon en Cup II velgen lastig te krijgen. Cup III velgen zijn natuurlijk duur, zeker als ze origineel zijn, maar wel modern.
Ik kon mijn Cup II velgen redelijk goedkoop krijgen. Voor 1000 euro had ik set van vier. Ze bleken inderdaad origineel te zijn, maar hadden een lichte lakbeschadiging. Maar goed, anders waren ze 840 euro per stuk geweest.
Net zo duur als nieuwe velgen zijn nieuwe banden. Ik heb gekozen voor Continental Sport Contact 2. Die kosten ook bijna 1000 euro voor een set van vier.
In de eerste compilage zie de dozen met velgen en de vier nieuwe banden. Vervolgens zie je hoe de eerste band om de velg wordt geperst. Dat gaat er behoorlijk ruig aan toe. Halverwege denk je dat alles kapot gaat, maar dat valt reuze mee. Het is natuurlijk logisch dat het moeilijk past. Je wilt tenslotte ook niet dat ze er bij 250 km / uur afvliegen.

Het bleek echter dat de Cup III velgen behoorlijk naar binnen staan. Daardoor zag de 928 er wat iel uit. De oplossing werd gevonden in spoorverbreders. Ik heb gekozen voor 15 mm spacers aan de acherzijde. Daardoor paste er geen vinger meer tussen de band en het plaatwerk, maar de aanblik was een stuk beter. Hieronder zie je de montage van een spacer. Op de laatste foto zie je de extra breedte.Hieronder zie je enkele artistieke impressies van de Cup III velg.Op de laatste twee foto's zie je de 928 met nieuwe velgen en een close-up van de achterband. ContiSport Contact 2, 265/35 ZR18 N1. De juiste band voor een shark.