ONDERHOUD

credits     laatste nieuws     sitemap

de grote beurt in 2002 voor de 928 s4

En van de meest geraadpleegde gegevens op mijn site, zijn de onderhoudsboekjes. En keer op keer schrikken mensen van de jaarlijkse kosten. Vooral de onderhoudsbeurten worden als kostbaar ervaren.
Om hier wat beter inzicht in te geven, heb ik een pagina gemaakt waarin de onderhoudsbeurt van oktober 2002 wordt doorgelicht. Hou er rekening mee dat mijn S4 tussen de onderhoudsbeurten door telkens ruim 20.000 rijdt. Een grote beurt is in zo een geval noodzakelijk.
Zoals gebruikelijk, staan alle plaatjes op webshots.

Een onderhoudsbeurt bestaat in principe uit een aantal standaard zaken. Het vervangen van een aantal zaken, zoals de motorolie, de bougies en het lucht-, olie- en brandstoffilter. Verder wordt de werking van de remmen en van de verlichting nagekeken. In het geval van een combinatie met een APK, wordt natuurlijk ook gekeken naar de uitstoot van schadelijke stoffen en bijvoorbeeld de werking van de ruiterwissers.

Op de rekening van een grote beurt vinden we dan ook meestal de volgende onderdelen terug:
luchtfilter 928 LX 311 77-94
oliefilter 928 PC251
8 Bosch WR7DC bougies
carterbout O-ring
benzinefilter KL 21
injector cleaner
8,5 liter motorolie 5W40 Catrol

Totale kosten:
256,91


Deze keer stond op het programma dat de voorste remschijven vervangen moesten worden. In tegenstelling tot gebruikte remschijven, zijn nieuwe remschijven dof. Polijsten doen de remblokken. Als de schijven vervangen moeten worden, moeten de blokken er ook aan geloven. Bij de controle van de remvloeistof, bleek dat deze ook vervangen moest worden. In dat geval moeten de leidingen doorgespoeld worden. Alle vier de remleidingen worden afgetapt op de remzadels.
Op de rekening vinden we twee remschijven, een remblokkenset T2/993/RS/928 S4 en rempasta terug.
Kosten: 431,82


Mijn S4 rijdt het hele jaar door. Dat houdt in dat hij ook sneeuw, ijs en pekel tegenkomt. De brandstofleidingen worden daarom ook in een nieuwe laag tectyl gezet en de winterbanden worden gemonteerd. Op de foto zie je de zwarte brandstofleidingen en een winterband op de balanceertafel. Banden die een lange tijd hebben gelegen, moeten altijd opnieuw gebalanceerd worden. En uiteraard moet er lucht bij.
Kosten balanceren en tectyl:
60,00


Om tijdens de APK geen verassingen tegen te komen, wordt de verlichting nagekeken en gesteld, en worden de uitlaatgassen geanalyseerd. Er bleek een kentekenplaatverlichting vervangen te moeten worden. Kosten: 25,82.


De rekening vermeld verder de afmeldkosten (18,50), de kosten voor de afgewerkte olie (5,00).
Er is in totaal acht uur aan de auto gewerkt. Dit betrof de grote beurt, het vervangen van de remschijven en de remvloeistof en het lassen van de uitlaat, waar een gaatje in zat. Kosten: 380,00 euro.
De BTW maakt vervolgens het eindbedrag compleet. 1401,86.

Met dank aan Johan van der Gugten, die mij een kijkje in de keuken van zijn garage gaf en het niet erg (nou ja, een beetje dan) vond dat iemand de hele dag op zijn vingers zat te kijken.
Op de laatste foto wordt de stempel gezet in het onderhoudsboekje en is de rekening net betaald.