ONDERHOUD

credits     laatste nieuws     sitemap

Een 928 is op zich voor relatief weinig geld te koop. Het is echter niet verstandig om je hele budget uit te geven aan de aanschaf. Want voor een 928 geldt heel sterk dat het onderhouden van de auto een veel grotere kostenpost is dan het aanschaffen. Logisch gevolg is dat liefhebbers voor een goed onderhouden exemplaar redelijk wat over hebben, dus zuinig zijn bij de aanschaf is ook weer niet goed. Maar ondanks dat een aanwezig onderhoudsboekje, een stapel rekeningen en een betrouwbare verkoper veel helpen, moet je toch een beetje geluk hebben. En daar het altijd wel eens tegen zit, heb je ook een reserve potje met geld nodig. Meer tips over het kopen van een 928 vind je bij het koopadvies.

     
     
       
       
       
Via de onderhoudsboekjes zal ik zoveel mogelijk inzicht geven in wat mijn auto's mij hebben gekost en kosten. Ik zal mij daarbij beperken tot de noodzakelijke zaken, dus niet de kosten van de wax, de lederreiniger, de nieuwe autoradio, etc.. Mijn administratie is natuurlijk geen goed referentiekader, dus alleen afgaan op mijn gegevens is onverstandig, maar in ieder geval beter dan niets. Hou er verder rekening mee dat ik mijn auto's zoveel mogelijk origineel wil houden en zo gaaf mogelijk. Ik vervang soms dus ook beschadigde onderdelen. De mate waarin de auto wordt gebruikt is natuurlijk ook van belang.  Met de S4 rij ik dagelijks, ongeveer 20.000 kilometer per jaar. In de S3 wordt daarentegen zelden gereden. Meer dan 7.500 kilometer per jaar wordt daar niet mee gereden.

Naast onderhoud is er natuurlijk ook brandstofverbruik. Mijn langdurig gemiddelde voor de S4 is 12,1 liter voor 100 km (1 op 8,3) en 13,2 liter (1 op 7,6) voor de S3.


Verder kun je hier verhalen vinden over werkzaamheden aan de 928's. Ik hoop op zo weinig mogelijk verhalen (scheelt een hoop geld), maar als er leuke dingen te vertellen of te zien zijn, dan vind je ze hier.